Een kindproof huis door middel van leren handgreepjes

leren handgreepjes

Je eigen woning moet de meest veilige plek zijn voor je kind. Toch kan het voorkomen dat je kind zich bezeert aan scherpe randjes of uitsteeksels. Om deze situaties te vermijden kun je aantal preventieve middelen inzetten. We hebben het over maatregelen waar je misschien nog niet aan had gedacht, maar ook het controleren van producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Een voorbeeld hiervan is leren handgreepjes. Op deze manier helpen wij je om je huis nog veiliger te maken voor je kind. 

Leren handgreepjes, stopcontactbeveiliging en controle van het traphekje

Hoogstwaarschijnlijk heb je al een traphekje geplaatst om te voorkomen dat je kind van de trap valt. Het is echter belangrijk om de kwaliteit van het traphekje te controleren. Met name de afstand tussen de spijlen is fundamenteel. Zorg dat je een traphekje in huis hebt waarbij de spijlen dicht bij elkaar staan. Anders loop je het risico dat je kind zijn of haar hoofdje er tussen steekt, wat ook nare gevolgen kan hebben. Controleer daarbij ook hoe effectief het kinderslot werkt. Kinderen zijn nieuwsgierig, dus zorg dat ze het slot niet kunnen kraken. 

Dan gaan we over op producten die je wellicht nog niet hebt aangeschaft. Zoals al benoemd zijn kinderen erg nieuwsgierig en kan dit soms verkeerd kan aflopen. Zorg er daarom voor dat je kabels goed hebt vastgelegd en dat deze niet zomaar kunnen worden losgetrokken. Ook stopcontactbeveiliging is een must bij jonge kinderen. Door kapjes over het stopcontact te plaatsen bescherm je je kind tegen mogelijke ongevallen. 

Tenslotte hebben we nog een laatste gouden tip: vervang je kastknoppen door leren handgreepjes. Knoppen van kastdeuren steken vaak uit en kinderen kunnen zich hier makkelijk aan bezeren. Om dit voorkomen kun je de harde knopjes vervangen door leren handgreepjes. Deze handgrepen steken niet uit en zijn van zacht materiaal waardoor je kind zich hier niet aan kan bezeren. 

Leren handgreepjes voor een veilig en mooi interieur

Naast veiligheid zijn leren handgreepjes ook een mooie toevoeging in het interieur. Door het zachte materiaal passen ze mooi in de kinderkamer. Je kunt leren handgreepjes in allerlei kleuren aanschaffen, waardoor je kastjes een compleet andere uitstraling krijgen. Bevestig bijvoorbeeld een lichtblauwe of zeegroene handgreep aan de kinderkledingkast, of kies voor een lichtroze kleur voor de commode lades. Ook in de woonkamer en keuken kunnen de leren handgreepjes geplaatst. In dat geval kun je beter kiezen voor neutrale kleuren zoals bruin, wit of zwart.

Related Post